header_goldberg_edited.png

התחדשות בגליל - שיפוץ ועיצוב פנים לוילה

שטח המגרש:  501 מ"ר
שטח בנוי: 200 מ"ר

אודות המשפחה

בני זוג מישוב בגליל שילדיהם עזבו את הקן, החליטו שזה הזמן להתחדש ולעצב את ביתם מחדש לפי הצרכים שלהם וסגנון חייהם העדכני, ולעשות שיפוץ מקיף ונרחב לביתם. במסגרת התכנון, ביקשו להלביש את ביתם בסגנון מודרני, פתוח ועכשווי, במקום הסגנון הכבד והמיושן של ביתם ולהתאימו למשפחתם המורחבת ולנכדים המגיעים להתארח בסופי השבוע.

על הפרוייקט

עיצוב פנים בוילה קיימת בישוב קהילתי בגליל המערבי. בית צמוד קרקע דו קומתי, הנפרש על שטח של חצי דונם. במסגרת פרוייקט נעשה שיפוץ מקיף של כל חללי הבית, החל משינוי דרמטי למטבח, החלפת ריצוף, החלפת כל האלומניום והגדלת פתחים להארת הבית, הריסה והגדלת חדרי הרחצה ושדרוג ח. ההורים. כבר שנכנסים לבית, פוגשים בקיר מסך גדול דרכו נשקפת הגינה, אלמנט הזכוכית התחומה באלומניום שחור ודק מכניסה את החוץ והטבע הנשקף ממנה אל לב מרכז הסלון המעניק אווירה של חלל פתוח, גדול ומואר המלווה את הכניסה אל הסלון והמטבח מצד אחד ומנגד את חדרי השינה בקומה.

קומת הקרקע

בקומת הקרקע ממוקמים הסלון, המטבח, חדררחצה כללי וחדר כביסה, המיועדים לבני המשפחה ואורחים, משרד ביתי וחדר שינה שהוסב לאירוח המשפחה לשבת. וכמו כן חדר הורים גדול ומרווח עם חדר ארונות וחדר רחצה צמודים.

 

עיצוב המטבח

לפני השיפוץ, המטבח היה חשוך ולא נוח, ובמרכזו מוקם אי שחסם אותו, גוויו היו כהים ומיושנים.
בתחילת תהליך התכנון, המשפחה סיפרה שהמטבח מבחינתם הוא הלב הפועם של הבית, בו
מתקיימות ארוחות שישי עם המשפחה המורחבת והנכדים, ושחשוב להם שיהיה גדול, מרווח ומזמין.
בעת התכנון, מקסמנו את חלל המטבח ע"י הוספת שטח איחסון למזווה, הרחבנו את חלון המטבח ומיקמנו מעל הכיור, הוספנו מזווה עם זכוכית מודפסת של חוטי ברזל למראה כפרי, בו יאוכסנו כלי הכסף וכלי האירוח החגיגיים. אווררנו את הארונות העליונים בחזית המטבח, ובחרנו בגוון אבן בהיר שמקנה תחושה של אור והגדלה של שטח המטבח. כמו כן, בחרנו בפרזול אסימטרי בגווני נחושת מוברשת המשלתב באופן הרמוני עם גווני האבן והשלמנו עם נגיעות של עץ אלון בנישות, קלפה ובמדפים הפתוחים.
ויתרנו על האי במרכז המטבח ומיקמנו שולחן אוכל נפתח הפונה אל הויטרינה בחלל המרכזי המקשר בין האופן ספייס של המטבח אל הסלון.

קומה א'

בקומה השניה ממוקמים חדרי השינה, ח. רחצה וחדר משפחה, במטרה ליצור מרחב פרטי מהחלל המרכזי בקומת הקרקע.

חדרי רחצה

בקומה השניה ממוקמים חדרי השינה, ח. רחצה וחדר משפחה, במטרה ליצור מרחב פרטי מהחלל המרכזי בקומת הקרקע.בחרנו בגוונים נייטרלים לחדרי הרחצה של אפור, לבן ודמוי עץ במטרה ללכת לעיצוב קלאסי, כזה שתמיד יהיה אופנתי וישרה אווירה נעימה ונקיים של ספא מפנק. בחדר הרחצה של ההורים מיקמנו מקלחון מלבני גדול ומפנק ובו ראש גשם ענק ומזלפים משני צדדיו למיקלחת משותפת ומפנקת. בקצה המקלחון מיקמנו ספספל בנוי בגמר קרמיקה דמוי בטון, אשר מתכתב עם גוון הריצוף. בחרנו לחפות את קיר המרכזי של המקלחון בקרמיקה דמוי פרקט בסגנון בנייה פישבון למראה מודרני ועכשוי.

גופי תאורה

גופי התאורה נבחרו בקפידה לכל אזור עם מחשבה פונקציונלית של כמו האור שצריכה להאיר את אותו החלל תוך כדי התיחסות לגוף עצמו שמהווה גם אלמנט עיצובי עם סטייל לחלל בו הוא נמצא.
בפרוייקט השתמשנו בשלושה סוגי תאורה: תאורה רקע = לדים שקועי גבס, תאורה קירית = המשמשת לתאורת אווירה, כאשר רוצים להשרות לחלל מראה רגוע וחם. ובתאורה ממוקדת = לאזורים ספציפים אשר רצינו להדגיש
כמו קירות המחופים בבריקים, מרכז שולחן האוכל, ארונות קיר, אזור קריאה בסלון ועוד...
כמו כן הוספנו תאורת חוץ דקורטיבית ועמודוני תאורה בגבולות המגרש.

 

לסיכום, הצלחנו להגשים את חלום ולהתאים את השיפוץ לבני המשפחה, ולענות על כל צרכייהם, לבית מרווח, מואר ונעים עם מקומות אחסון רבים ואיזון עיצובי בין קלאסי למודרני.

villa-interior-design-01
villa-interior-design-01
press to zoom
villa-interior-design-02
villa-interior-design-02
press to zoom
villa-interior-design-03
villa-interior-design-03
press to zoom
villa-interior-design-04
villa-interior-design-04
press to zoom
villa-interior-design-05
villa-interior-design-05
press to zoom
villa-interior-design-06
villa-interior-design-06
press to zoom
villa-interior-design-07
villa-interior-design-07
press to zoom
villa-interior-design-08
villa-interior-design-08
press to zoom
חזרה להתחלה