בית ה"קוביה" – בגליל המערבי

שטח המגרש:  501 מ"ר
שטח בנוי: 240 מ"ר

 

על המשפחה: זוג + 2, עצמאים, אשר מבלים את מרבית זמנם בבית. אוהבי טיולים בטבע הן בארץ והן טיולים חובקי עולם, אך עם זאת אוהבים את הרוגע, השקט והחמימות שבבית.
הסגנון העיצובי הינו מודרני על גווניו הבהירים והנקיים של המבנה מול הטבע הירוק שעוטף אותו. נוכחותו של הבית הלבן בוהק והקווים הישרים של רפפות העץ מייצרים עניין מסקרן ושונה, אפילו סוג של דיסוננס אל מול הסביבה הגלילית.

גאומטריה של קוביות לבנות

בתכנון: הבית מחולק לשני חלקים: בפאה הפונה אל הרחוב, החזית אטומה עם חלונות קטנים על מנת לתת פרטיות לחדרי הבית. באגף זה ממוקמים חדר הילדים, חדר הרחצה והשירות. החלק הדרומי והפורמלי של הבית פתוח ופונה אל נוף החורש ומטעי זיתים בו ממוקמים הסלון והמטבח בחלל משותף. ביניהם חוצה ויטרינה ענקית של 4 מטר אורך.

הויטרינה הגדולה מאפשרת  יציאה אל משטח מרוצף המחופה בפרגולה, ואל הגינה בה פינות ישיבה ודשא המלווה בצמחיה. מן הסלון אל כיוון מערב ויטרינת זכוכית קבועה בקו אפס עם הריצוף, דרכה נשקפת בריכת נוי ודגים דקורטיבית המכניסה את אלמנט המים אל השוהים בסלון. יחידת ההורים הפונה גם היא אל הנוף הדרומי ונהנת בויטרינה גדולה, ממנה נגלת לעין אותה בריכת נוי ואזור ישיבה קטן.

אלמנט של חלוקי נחל בעיצוב

אל מול הקוים הישרים והמנימליסטים של הקוביה הוכנסו הקווים הרכים והעגולים של חלוקי הנחל.
המבנה העגול והשלם של חלוקי הנחל נותן תחושה חיובית והוליסטית. הם מחזקים את מוטיב המים  של בריכת הדגים שבגינה, דבר המשדר רוגע וטוהר. הכניסה אל המבנה מלווה בחלוקי נחל ותאורה אשר נכנסים אף הם אל תוך הבית לצד קיר צמנט בורד דקורטיבי המחורר בפוליגונים בצורות שונות המחבר את החוץ אל הפנים. אלמנט חלוקי הנחל מהדהד גם בפנים הבית בנישות השונות. 

 

תכנון הקומה השניה

בקומה השניה, משרד המשרת את בעלי הבית ופינת משפחה ממנה יוצאים אל מרפסת מרוצפת ענקית עם ריהוט גן ופינות ישיבה. המרפסת תחומה במעקה זכוכית סופר קליר למעבר מקסימלי של נוף הצופה אל החורש, מפרץ חיפה והכרמל. 
 

02
02
press to zoom
05
05
press to zoom
10
10
press to zoom
11
11
press to zoom
04
04
press to zoom
09
09
press to zoom
14
14
press to zoom
חזרה להתחלה